Hledáme poklad s pomocí ruliček - jednoduchá hra do bytu

"Mamííí, zahrajeme si dneska na hledání pokladu? Nastříháš lístečky a já je budu hledat," říkala mi dnes naše Amálka. Dokonce mi i dala dobrůtku, kterou chtěla, ať ji schovám jako poklad. "Dobře, ale uděláme to trošku jinak než minule, ať to nemáme stejné, ano?" řekla jsem. Pak už přišel čas přemýšlení.

                         Papír, nůžky, brčka a fix. To bude stačit... 

 

Celý článek

Rychlá a jednoduchá hra pro děti, když jim chcete zpestřit den

Vezmete obyčejný papír a namalujete na něj část okolí vašeho domu. Když prší, tak plánek bytu (domu). Pak si určíte začátek a konec trasy a na plánku vyznačíte pomocí šipek tuto zvolenou trasu. Na plánku také vyznačíte barevnou fixou několik míst, kde děti najdou části této rozstřižené mapy. Dále musíte rozstříhat mapu na tolik částí, kolik jste si na ní vyznačili barevných bodů. 

                 Počítejte s tím, že první část mapy dáte... 

 

Celý článek

Příjemné odpoledne s jednoduchým hraním

Tentokrát vám píše článek moje neteř, se kterou jsme strávili odpoledne. A jelikož se mi zdá dobrou spisovatelkou, tak ji velice ráda dám prostor k článku.

Tak tedy "Jak vidí společně strávené odpoledne Eliška"... ?  

 

Celý článek

Ztracená myška

Včera jsem byla fakt unavená z práce a vůbec ze všeho. Znáte to? Určitě ano. V této hektické době je potřeba občas se zastavit. No a včera při té únavě mi bylo líto, že nemám sílu na hektické hry s mou dcerou. Běhat, skákat, tančit a přitom se usmívat, na to už jsem opravdu sílu neměla. Ale mé svědomí a chtíč někde uvnitř, že chci pro své dítě to nejlepší, přičemž smysl hraní si matky s dítětem beru jako jeden z hlavních bodů, mě nenechalo jen tak. Říkala jsem: "Bože prosím, jak vytvořit pocit lásky, radosti a pohody v mé dceři tak, abych nebyla úplně zničená?"

Otevřela jsem šuplík a uviděla obrázek myšky…

Celý článek

motýlekTvoříme motýlka

"Co budeme dnes dělat?" zněla má první ranní otázka na Amálčinu adresu. A odpověď? Ta mě celkem překvapila. Místo běhání, skákání, tancování a dalších pohybových aktivit zaznělo z Amálčiných úst... "TVOŘIT"... Fakt mě překvapila, ba mě přímo nadchla.

Začala jsem přemýšlet, co všechno doma na tvoření "něčeho" máme... 

 

Celý článek

Veselá hra na oslavě narozenin

Když jsem přemýšlela, jak udělat oslavu narozenin mé neteře (15 let) a mého synovce (18 let) srandovnější, jak jim popřát trošku jiným způsobem než je zvykem, napadla mě jednoduchá hra. Abych to uvedla na pravou míru, vzpomněla jsem si, že mám někde v noťasu napsaných několik legračních popisků k různým dárkům. Už nevím, kde jsem k nim přesně přišla, tak se případnému tvůrci omlouvám, že jej nezveřejňuji, a zároveň mu děkuji, že jsem jeho nápad mohla použít na část své hry.

O co tedy šlo...?

Celý článek

Hra: Na četníky a zloděje Hra na četníky a zloděje

V jeden krásný slunečný den jsem byla s dětmi na hřišti. Přemýšleli jsme, co dělat. V tom jsem si vzpomněla na hru z mého dětství, kterou většina z vás jistě také zná. Asi před 20 lety jsme jí říkali „Na četníky a zloděje“.

Vzpomínáte...?

Celý článek

dáreček spojovačkaDáreček - spojovačka

Milé dámy,

chci Vám popřát k dnešnímu dni - tedy Mezinárodnímu dni žen - vše nejlepší. Ke správné gratulaci patří i malý dáreček. Kytičku Vám přes internet posílat nebudu. Co Vám tedy dát? 

Věnuji Vám 5 minut klidu od Vašich malých raubířů. A jak to myslím? Posílám Vám jednu ze spojovaček, které teď tvořím...

Celý článek

Hledej pejskovy stopy Hledej pejskovy stopy - hra

"Udělám dětem radost, když už nemůžeme ven," říkala jsem si. I na nás přišla nemoc. "Vymyslím něco jednoduchého tak, aby si to užila i Amálka (téměř 2,5 let)."

Sedla jsem si ke stolu v pokojíčku a začala psát na papír...

A co na něm bylo?

 

Celý článek